nieuws

Vakmedianet hoofdmediapartner Vakbeurs Energie 2019

energie

De Vakbeurs Energie vindt dit najaar voor de vijftiende keer plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Vakmedianet, de uitgever van Gawalo en Installatiejournaal, en Sdu, uitgever van de Energiegids, zijn hoofdmediapartner van Vakbeurs Energie 2019.

Vakmedianet hoofdmediapartner Vakbeurs Energie 2019

Van 8 tot en met 10 oktober 2019 vindt de 15e editie plaats van de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs is bedoeld als platform voor iedereen die professioneel bezig is met duurzame energieopwekking en energiebesparing. Daarbij wordt een verbinding gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en mobiliteit (door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel).

 

Energieneutraal in 2050

De gebouwde omgeving kan met energiebesparing ook een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen, niet alleen op de korte maar ook op de langere termijn. Er zal een forse inspanning nodig zijn om dit in Nederland voor elkaar te krijgen. Partijen hebben in het Energieakkoord afgesproken om de gebouwde omgeving in 2050 energieneutraal te maken. Dan moet er nog flink wat gebeuren. Nederland bespaart wel, maar het verbeteringstempo ligt veel te laag. Het grootste potentieel zit in de bestaande gebouwen en woningen. Daarom moet elk renovatiemoment worden aangegrepen om gebouwen en woningen energetisch te verbeteren.

 

Jaarlijks 13 miljard aan energie

De gebouwde omgeving is goed voor circa 30 procent van het totale energieverbruik in Nederland. Van de totale 3.500 petajoule energie die Nederland jaarlijks verbruikt, komt volgens ING ruim 1.000 PJ voor rekening van de gebouwen. De energie wordt gebruikt voor onder andere verwarming, airconditioning maar ook allerlei elektrische apparaten zoals computers, tv’s en wasmachines en drogers. Jaarlijks kost dat circa 13 miljard euro aan energie.

 

Grote markt ligt open

Gebouweigenaren moeten worden aangespoord om hun gedrag aan te passen en de kwaliteit van hun woning of bedrijfsgebouw te verbeteren. Daarnaast moeten installateurs, aannemers, isolatiebedrijven en energiebedrijven ervoor zorgen dat hun producten en diensten op peil is. Hier ligt een grote markt open voor de bouw- en installatiesector, bij de vele gebouweigenaren, zowel in de particuliere als in de professionele markt, die zij kunnen voorzien van advies, producten en diensten gericht op het verbeteren van de energetische kwaliteit van het gebouw.

 

Beurssegmenten

Voor de gebouwde omgeving zijn de volgende segmenten op de beursvloer te vinden:

 • Binnenklimaat
 • Biomassa
 • Smart Energy
 • Energie Opslag
 • Geothermie
 • Isolatie
 • PassiefBouwen
 • Solar
 • Verlichting
 • R&D en beleid
 • Gebouwschil
 • Onderhoud

 

Praktisch

Vakbeurs Energie: 8, 9 en 10 oktober 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch. Ecomobiel: 8, 9 en 10 oktober 2019.  Industrial Heat Power: 8, 9 en 10 oktober 2019. Dagelijks van 10.00-17.00 uur.
Zie voor meer informatie: vakbeursenergie.nlecomobiel.nl en industrialheatandpower.nl.

Reageer op dit artikel