nieuws

Vraagbaak voor verduurzaming bestaande woningen en gebouwen

energie

Op de vakbeurs Renovatie in Den Bosch kunnen installateurs bij een gezamenlijke beursstand van Vaillant en AWB terecht met vragen over het verduurzamen van bestaande woningen en gebouwen. Daarnaast zijn er gratis seminars waar praktijkvoorbeelden van verduurzaming worden besproken.

Vraagbaak voor verduurzaming bestaande woningen en gebouwen

Vaillant en AWB delen hun kennis op een gezamenlijke expertisestand voor duurzaamheidsvragen. Installateurs kunnen er terecht voor concrete verduurzamingsadviezen van experts. Ook is er een video met referentieprojecten te zien. Daarnaast presenteert Vaillant een aantal lucht- of grondbonden warmtepompen en toont AWB zijn warmtepompsysteem GeniaAir, dat beschikbaar is voor zowel all-electric als hybride. Vaillant en AWB zijn te vinden op standnummer B.034 van de beurs Renovatie.

 

Lees ook:

Installateur spilfiguur bij verduurzaming bestaande woning

Particuliere renovaties zijn ‘Champions League’

 

Betaalbare en succesvolle renovatieaanpak

‘Trias energetica met prestatiegarantie’ is het thema van een gratis seminar op woensdag 23 mei tijdens de beurs Renovatie 2018. Spreker Clarence Rose (expert energieneutraal bouwen, docent en passiefhuiscertificeerder, Azimut Bouwbureau/DNA in de bouw) stelt een renovatieaanpak voor die door de langetermijnvisie met prestatiegarantie financierbaar wordt.

Vragen die aan de orde komen zijn onder meer:

  • Gezond, comfortabel én betaalbaar; te veel gevraagd bij energetische renovatie?
  • Waarom kan juist een hoge energieambitie rendabel zijn?
  • Hoe worden beoogde prestaties werkelijkheid?

 

Lees ook:

Gas en cv-ketel overbodig bij integraal renoveren

Energieneutraal renoveren: hoe doe je dat?

 

Symposium: verduurzaming van monumenten

Op vrijdag 25 mei wordt tijdens de beurs Renovatie een gratis symposium over de verduurzaming van monumenten georganiseerd. Energiebesparende maatregelen en toepassingen voor de nieuwbouw, zoals zonnepanelen en isolatie, zijn niet altijd geschikt voor de bestaande bouw, en zeker niet voor monumenten. Toch is het ook van belang om voor deze panden naar mogelijkheden te zoeken: veel Nederlandse historische binnensteden bestaan immers voor een groot deel uit monumenten.

 

Praktijkvoorbeelden Westergasfabriek en kantoor Jongerius

De bijeenkomst staat aan de hand van twee praktijkvoorbeelden stil bij de ‘lessons learned’. De cases waren onderdeel van het pilotproject ‘verduurzaming van monumenten’, uitgevoerd in opdracht van het ministerie OCW en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het gaat om de Westergasfabriek in Amsterdam en het kantoor Jongerius, behorende bij het Complex Jongerius te Utrecht.

 

Lees ook:

Duurzaam verwarmen kan ook in monument

Ook monumenten op termijn aardgasvrij

 

Vakbeurs Renovatie

De 5e editie van de Vakbeurs Renovatie vindt plaats op 23, 24 en 25 mei 2018 in de Brabanthallen, Den Bosch. Op deze beurs kunnen installateurs, aannemers en specialistische renovatiebedrijven praktische kennis opdoen en de nieuwste producten en technieken ervaren.

 

Kijk voor het programma van Renovatie 2018 op renovatiebeurs.nl

Tot 22 mei 2018 kunt u zich registreren voor gratis toegang tot de beurs Renovatie.

Reageer op dit artikel