nieuws

Gevolgen van all-electric verwarmen voor de woonhuisinstallatie

energie

In de toekomst wordt de verwarming van een woning met elektriciteit ingevuld. Woningen worden all-electric en gasloos, dankzij de inzet van pv-systemen en warmtepompen. Welke gevolgen heeft dit voor de woonhuisinstallatie?

Gevolgen van all-electric verwarmen voor de woonhuisinstallatie

Verwachte opbrengst pv-installatie

De meest toegepaste lokale opwekkers van energie voor verwarming zijn de zonnepanelen. Bij de samenstelling en installatie van deze systemen zijn diverse aandachtspunten. Zo is het van belang om een goede inschatting te maken van de verwachte opbrengst van een pv-installatie.

 

Warmtepomp en vloerverwarming

Voor de distributie en de afgifte van warmte in een all-electric concept kunnen een elektrisch aangedreven warmtepomp en elektrische vloer- of wandverwarming een uitkomst bieden. Ook deze componenten zijn van invloed op de elektrische woonhuisinstallatie.

 

Basiskennis e-installatie

Gasgestookte verwarming is traditioneel het domein van de w-installateur. Voor de installatie van elektrische verwarming heeft de installateur ook basiskennis nodig van de elektrische woonhuisinstallatie. In de whitepaper “Woonhuisinstallaties, nu en in de toekomst” reikt prof. dr. ir. Sjef Cobben enkele basisbegrippen aan.

 

Gratis downloaden

De whitepaper “Woonhuisinstallaties, nu en in de toekomst” is gratis te downloaden.

Reageer op dit artikel