nieuws

Tesla komt met meer gestroomlijnde zonnepanelen

energie

Het ziet er niet altijd even strak uit, die hoekige panelen op het dak. Tesla wil zich met strakke oplossingen onderscheiden.

Tesla komt met meer gestroomlijnde zonnepanelen

 

Ze zien er strak uit zo op het eerste oog, die nieuwe panelen van Tesla, zoals die geproduceerd gaan worden door Panasonic in de fabrieken van Tesla. Volgens de Amerikaanse techsite Electrek gaan de panelen rond deze zomer in productie.

 

Strakke zonnepanelen

Tesla streeft naar zonnepanelen die er beter uitzien dan de klassieke exemplaren.Daartoe worden slanke en lage profielen gebruikt, waardoor het geheel er meer gestroomlijnd uitziet. Verder zijn er geen bevestigingsmaterialen te zien.

 

Kortere installatietijd

Het bevestigingssysteem is ontwikkeld door het bedrijf Zep Solar. Dit bedrijf van bevestigingsmaterialen is eerder overgenomen door SolarCity, voordat dit bedrijf door Tesla werd ingelijfd. Een van de oprichters van Zep Solar, Daniel Flanigan, werkt nu op de ontwerpafdeling van Tesla. Doel is niet alleen een strak ontwerp, maar zeker ook een verkorting van de installatietijd.

 

Exclusieve zonnepanelen

De panelen worden vooralsnog niet aan en via derden geleverd. Klanten worden direct door Tesla bediend; het is daarmee ook de manier waarop het bedrijf zich wil onderscheiden: exclusieve panelen voor individuele klanten. Aanvragen kunnen direct via de website worden gedaan.

 

Reageer op dit artikel