nieuws

‘Salderen zonnestroom moet mogelijk blijven’

energie

De Woonbond,  de landelijke vereniging van huurders, roept het nieuwe kabinet op de regeling voor het salderen van zonne-energie te behouden.

‘Salderen zonnestroom moet mogelijk blijven’
SMA

Huurders met zonnepanelen moeten de stroom die zij opwekken kunnen blijven verkopen aan het elektriciteitsbedrijf, vindt  De Woonbond.

Onduidelijkheid

De regeling die salderen mogelijk maakt loopt nog tot 2020. Wat er daarna met de regeling gebeurt is nog niet duidelijk. De Woonbond wil dat salderen ook na 2020 mogelijk blijft omdat het dan voor huurders aantrekkelijk blijft in zonnepanelen te investeren.

Handhaving regeling

De Woonbond drong, samen met consumentenorganisaties en woningcorporaties, al langer aan op duidelijkheid over het voortbestaan van de regeling. Eind 2016 nam de Tweede Kamer een motie aan die vraagt om handhaving van de regeling tot 2023. Of deze motie wordt uitgevoerd, is nog niet duidelijk.

Vier scenario’s

Het ministerie van Economische Zaken heeft nu vier scenario’s opgesteld over de toekomst van het salderen. Dit zijn de vier scenario’s:

Aantoonbaar effectief

De Woonbond pleit samen met andere organisaties voor het eerste scenario. Volgens De Woonbond is de regeling zoals die nu is,  is aantoonbaar effectief en helpt de regeling bij de omschakeling van fossiele naar duurzame energie.

Reageer op dit artikel