nieuws

Papierproducent neemt 3.500 zonnepanelen in gebruik

energie

Papierfabriek Van Houtum neemt een zonnedak met 3.500 zonnepanelen in gebruik. De zonnepanelen wekken jaarlijks 500.000 kWh groene stroom op.

Papierproducent neemt 3.500 zonnepanelen in gebruik

 

De panelen die de papierfabrikant op het dak van haar locatie in het Limburgse Swalmen heeft geplaatst, leveren elk jaar meer dan 500.000 kWh op. Dat is gelijk aan het stroomverbruik van ongeveer 150 huishoudens. 

 

Zonnepanelen leasen

Van Houtum least de installatie voor de komende zestien jaar van Indi Energie, partner van Essent. “Hierdoor hoeft de papierproducent niet zelf te investeren en loopt ze geen exploitatierisico’s,” aldus een woordvoerder van Essent.Het zonnestroombedrijf KiesZon (eigendom van energieleverancier Greenchoice) ontwierp het systeem, nam de installatie van de zonnepanelen voor zijn rekening en zal ook het onderhoud verzorgen.

 

Circulair

Bas Gehlen, directeur van Van Houtum: “We willen uitsluitend werken met lokale circulaire grondstoffen en met lokale energie uit hernieuwbare bronnen. Dat laatste is voor een papierfabriek een behoorlijke uitdaging. Door dit project kunnen we een mooie stap zetten.”

 

Over Van Houtum; Indi; KiesZon

Van Houtum is leverancier van onder meer hygiënepapier en is naar eigen zeggen koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Indi Energie is een samenwerking tussen Essent en Wave Energy en realiseert duurzame energie opwekcapaciteit bij bedrijven, met zonnepanelen, biomassa installaties, warmtepompen en aardwarmte. KiesZon, levert grootschalige zonnestroom-projecten aan bijvoorbeeld bedrijven, woningcorporaties en scholen. 

 

 

 

Reageer op dit artikel