nieuws

Russische aardgasgigant mag gas en stroom verkopen in Nederland

energie

De Russische aardgaslevernacier Gazprom mag gas en stroom verkopen in Nederland. Daarvoor kreeg Gazprom een leveringsvergunning van van de Energiekamer van de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMA).

De Russische aardgasgigant Gazprom heeft  van de NMA een vergunning gekregen om in Nederland gas en stroom te verkopen. In juli dit jaar heeft Gazprom Marketing & Trading toestemming gekregen voor de levering van gas en sinds 3 augustus ook voor elektriciteit.
Dit concludeerde Energeia uit het actuele overzicht van vergunninghouders voor de levering van gas en stroom dat de NMA bijhoudt.

Volgens Energeia heeft de NMA bevestigd dat Gazprom zowel stroom als gas mag aanbieden en dat het bedrijf nooit eerder dat recht heeft gehad op de Nederlandse markt. Dat Gazprom zo groot is, maakte geen verschil, volgens de NMA. “De spelregels zijn voor alle spelers hetzelfde.”

Reageer op dit artikel