nieuws

Gas en elektra via de gemeente

energie

Als eerste gemeente in Nederland organiseert Heerhugowaard een collectieve inkoop energie voor al haar inwoners. Morgen start een campagne en gaan twee wethouders flyeren om zoveel mogelijk inschrijvers te werven.

De gemeente werkt samen met Vereniging Eigen Huis (VEH), die al een aantal jaar met succes de landelijke Collectieve Inkoop Energie organiseert.

Scherpste tarief

Nadat alle inschrijvingen gebundeld zijn, wordt er door verschillende energieleveranciers in een veiling een aanbod gedaan voor een contract voor gas en groene stroom. Inschrijven is altijd vrijblijvend en deelnemers bepalen zelf of ze het bod van de leverancier met de scherpste tarieven accepteren. Door eerdere collectieve acties van VEH besparen inmiddels ruim 60.000 huishoudens jaarlijks zo’n 200 euro op hun energienota.

Voorbeeldwijk

Heerhugowaard wil in 2030 net zoveel duurzame energie opwekken als de totale gemeente verbruikt. Met de energieneutrale voorbeeldwijk Stad van de Zon en 12 oplaadpunten voor elektrische auto’s heeft de gemeente de eerste stappen gezet. De Collectieve Inkoop Energie is de volgende stap.

Reageer op dit artikel