partner nieuws

Neem controle over uw MEP-sparingen in Revit

digitalisering

Neem controle over uw MEP-sparingen in Revit

U kunt nu eenvoudig sparingen aanmaken op plaatsen waar MEP- en bouwkundige elementen elkaar doorkruisen in Revit. Na het genereren van de sparingen kunt u uw sparingsverzoek uitwisselen met de constructeur.

Met de Stabiplan Openings for MEP Revit plugin creëert u eenvoudig sparingen voor MEP-elementen zoals leidingen, kanalen, kabelgoten en mantelbuizen. Deze sparingen worden automatisch gegenereerd op basis van uw invoer, inclusief de juiste afmetingen. De gegenereerde sparingen bevatten veel informatie over onder andere de host, brandbeveiligingsklasse, afwerking en het element dat de wand of vloer doorkruist.

De status van uw sparingsverzoeken herkent u snel aan de kleuren oranje, rood en groen. Zo ziet u direct welke verzoeken nog in behandeling zijn en welke al zijn goedgekeurd. Plaats sparingen en stuur uw aanvraag naar de constructeur ter goedkeuring. Laat de constructeur hierop reageren zodat u op de hoogte bent van de status  en weet of het verzoek is goedgekeurd of niet. Zo ontstaat een echte samenwerking tussen installateur en constructeur in de BIM-workflow. Probeer de app gratis door hem vanaf de MEPcontent store te downloaden en voor Revit te installeren.

Twee apps voor sparingen

De app functioneert het beste in combinatie met de gratis Stabiplan Openings Manager for Structural Engineers App voor Revit. Nadat u uw sparingsverzoek heeft aangemaakt en verzonden naar de constructeur, kan h

ij of zij uw aanvraag heel gemakkelijk goed- of afkeuren met deze app. Informeer uw constructeur over de app om de wachttijd op goedkeuring aanzienlijk te verkorten.

De Stabiplan Openings for MEP Revit plugin kan worden gedownload vanaf store.mepcontent.com. Als MEP engineer kunt u de app één week gratis in Revit uitproberen. Upgrade tijdens de trialperiode naar de volledige betaalde versie zodat u de App gedurende uw hele project kunt gebruiken.

Over MEPcontent en Stabiplan

MEPcontent maakt deel uit van Stabiplan – a Trimble company, met meer dan 27 jaar ervaring in het leveren van MEP ontwerpsoftware, data en Apps. MEPcontent, de grootste BIM-bibliotheek voor MEP engineers, biedt actuele BIM content en productiviteitsverhogende BIM-toepassingen voor de installatiebranche. MEPcontent breidt het aantal apps en toepassingen voortdurend uit om MEP engineers en andere MEP specialisten de mogelijkheid te bieden sneller te werken aan specifieke BIM-taken. 

 

 

Reageer op dit artikel