partner nieuws

Sprinklerinstallaties in BIM: een vliegende start

digitalisering

Sprinklerinstallaties in BIM: een vliegende start

Snel en gedetailleerd sprinklerinstallaties engineeren; dat is de kracht van BIM-software voor sprinklermodelleurs. Zo gebruikt het sprinklerteam van Unica dagelijks de sprinklermodule van Stabicad om BIM-projecten een vliegende start te geven.

Boaz Augustijn, tekenaar bij Unica, vertelt hoe de Stabicad for Revit sprinklermodule bijdraagt aan de productiviteit in hun BIM-projecten: “Het opzetten van een sprinkler project gaat sneller omdat er al een basis is gelegd door Stabicad, door middel van templates en families.” Voor het tekenen van een pompkamer maakt het team regelmatig gebruik van de daarvoor beschikbare appendages in Stabicad, vertelt Boaz. Zo kunnen bijvoorbeeld kleppen, filters, stroomschakelaars, test- en doorspoelpunten snel en eenvoudig geplaatst worden.

 

Een vliegende start

Naast templates en families, bevat de sprinklermodule veel functionaliteiten die een handige aanvulling zijn op plain Revit. Hierbij staat productiviteit voorop: functies die het werk van modelleurs flink versnellen. Ook het sprinklerteam van Unica maakt hier dagelijks gebruik van. Veelgebruikte functies zijn de knooppuntoplosser en functies om eenvoudig sprinklers op leidingen aan te sluiten, sprinklerkoppen te plaatsen en ronde stelsels te tekenen, vertelt Boaz. “Dit maakt het tekenen van de sprinklerinstallatie makkelijker en door meerdere functies te combineren kan er sneller dan voorheen een sprinklertekening gemaakt en opgezet worden.”

Verhoogde productiviteit

De Stabicad for Revit sprinklermodule is samen met gebruikers ontwikkeld, waardoor de software datgene bevat waar in de praktijk vraag naar is. Ontdek hier hoe u net als Unica uw BIM-projecten een vliegende start kunt geven.

Reageer op dit artikel