partner nieuws

Waarom je ook in Revit niet zonder StabiBASE kunt

digitalisering

Waarom je ook in Revit niet zonder StabiBASE kunt

Door BIM verandert de manier waarop we met informatie omgaan: de werktekeningen van ‘vroeger’ zijn de Revit-sheets van nu. In AutoCAD was er de behoefte om alle werktekeningen snel te doorzoeken in een centrale omgeving, nu is er de wens om Revit-sheets te doorzoeken. Dat kan met StabiBASE.

Het is al BIM wat de klok slaat. Onder andere uit een recent rapport van Roland Berger blijkt wederom dat Nederlandse installateurs voorop lopen met BIM. Maar dat betekent niet dat de hele bouwwereld is veranderd; BIM is ‘maar’ een werkmethodiek, een manier om integraal samen te werken in een digitaal model dat alle relevante informatie bevat voor de gehele cyclus van een gebouw. De informatie an sich is niet veranderd door BIM, maar hoe we omgaan met deze informatie wél: de werktekeningen van ‘vroeger’ zijn de Revit-sheets van nu. In de Rvt-files zit dezelfde informatie als in de vele DWG’s.

 

Centrale projectbeheeromgeving

In AutoCAD was er de behoefte om alle werktekeningen snel te doorzoeken in een centrale omgeving, nu is er de wens om Revit-sheets te doorzoeken. Dat kan met StabiBASE. Al sinds de eerste versie, ruim 27 jaar geleden, is Stabicad voorzien van de centrale projectbeheeromgeving StabiBASE. Inmiddels is StabiBASE vanuit de praktijk uitgegroeid tot een krachtige basis voor documentbeheer, compleet afgestemd op installatiebranche. StabiBASE verzorgt de tekening- en projectadministratie en structureert het beheer van al uw tekeningen, relevante documenten en databases.

Uniformiteit gegarandeerd

Naast het beheer van documenten, gebeurt de configuratie van projectinstellingen ook in StabiBASE. Dit zorgt voor een eenduidige huisstijl binnen BIM-projecten. De BIM-coördinator of een BIM-consultant van Stabiplan kan in StabiBASE instellingen opgeven die vervolgens voor het hele project, en indien gewenst ook meerdere projecten, hetzelfde zijn. Voorbeelden van dit soort instellingen zijn kleurgebruik, papierformaten, de gewenste knooppuntoplossing en voorkeuren voor materialen. Deze instellingen zijn template-overstijgend waardoor uniformiteit gegarandeerd wordt. Daarnaast komen gegevens automatisch in de tekeningonderhoek terecht en wordt informatie uit StabiBASE automatisch bijgewerkt in het BIM-model.

 

Klaar voor de toekomst

StabiBASE sluit aan bij de nieuwste ontwikkelingen. Met StabiBASE bent u namelijk voorbereid op Autodesk’s BIM 360 Team; een centrale samenwerkingsomgeving voor architect, engineer en andere betrokken partijen. Het is daarbij mogelijk om te linken met een model dat op een andere server staat. Zo bent u met StabiBASE klaar voor de toekomst. En juist in BIM-projecten waarbij het allemaal om informatie draait, is het beheren van documenten en projectinstellingen in een betrouwbaar controlecentrum als StabiBASE belangrijker dan ooit.

 

Reageer op dit artikel