partner nieuws

NVWA temperatuurcontroles geen issue meer voor Plus de Greef supermarkt in Almere-Buiten

digitalisering

In maart heeft Testo een Saveris systeem geïnstalleerd bij de vestiging van Plus supermarkten in Almere Buiten aan de Meistraat. De eigenaar van de supermarkt, Ed de Greef, ervaarde dat het monitoren van de temperatuur van de mobiele koelingen niet altijd even eenvoudig is.

Waar de vaste koelingen van op afstand gemonitord worden, is dit bij mobiele koelingen niet het geval. De oplossingen die op dit moment gangbaar zijn, zoals temperatuurloggers of temperatuurlijsten, voldoen maar zijn verre van ideaal. “Wij zijn als supermarkt 88 uur per week geopend”, aldus Ed de Greef, eigenaar. “Dit betekent dat ik dus minimaal drie werknemers verantwoordelijk zou moeten maken voor temperatuurbewaking, iets wat in de praktijk moeilijk uitvoerbaar is. Het testo Saveris systeem biedt mij optimale flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit van de producten die ik verkoop. Derving is hierdoor eigenlijk niet meer mogelijk.”

Vooral de mobiele koelingen profiteren dus van testo Saveris, deze koelingen zijn gevuld met de actieproducten die in de folders staan en worden op allerlei plaatsen in de winkel neergezet. Ze zijn daardoor veel gevoeliger voor wisselende temperatuur- en weersomstandigheden. Wanneer het in de zomer warm is en er liggen bijvoorbeeld bakjes vissalade of filet americain in de koeling is het natuurlijk (letterlijk) van levensbelang dat de werking van de koeling correct is. Mocht de temperatuur dan toch oplopen is direct ingrijpen noodzakelijk. Waar men met conservatieve meetmethoden zoals loggers alleen achteraf kan constateren dat de grenswaarde is overschreden, is het met testo Saveris in een oogopslag duidelijk als het met de temperatuur de verkeerde kant opgaat en kunnen er direct aanpassingen aan de koeling gedaan worden. Derving behoort definitief tot het verleden. Bovendien kunnen er flinke energiebesparingen worden gerealiseerd als de afstelling van te koude koelingen geoptimaliseerd wordt.

De NVWA heeft in het verleden onderzoek gedaan naar de kwaliteit van mobiele, of verplaatsbare koelingen en hieruit bleek dat maar liefst 40% van de supermarkten hun goederen op een hogere temperatuur bewaarde dan voorgeschreven. Met testo Saveris heeft u 24 uur per dag inzicht in het temperatuurverloop en voorkomt u hoge NVWA boetes en garandeert u de kwaliteit van levensmiddelen voor uw klanten!

Reageer op dit artikel