nieuws

Nieuwe service app voor cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch  

digitalisering

 EasyService heet de nieuwe tool voor diagnose en inbedrijfstelling van cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch.   

Nieuwe service app voor cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch  

EasyService bestaat uit de gelijknamige app in combinatie met de nieuwe Bosch Smart Service Key waarmee de ketel of warmtepomp met de app kan worden verbonden. Zo kan de monteur op zijn mobiel onder andere systeemgegevens uitlezen, parameters instellen en een servicerapport genereren.   

 

EMS protocol  

Elk Nefit of Bosch verwarmingstoestel kan dankzij de Smart Service Key via het EMS-protocol aan de app worden gekoppeld. Het apparaatje op zakformaat wordt met de bijgeleverde kabel aangesloten op de service-interface van het verwarmingstoestel. Via een versleutelde wifi-verbinding wordt het toestel gekoppeld aan smartphone of tablet. De monteur is zo niet aangewezen op een lokale internetverbinding.   

Met één druk op de knop een compleet servicerapport worden gegenereerd, in PDF-formaat

Opvolger van Nefit Sevice Tool  

EasyService is de opvolger van de Nefit Service Tool II die in 2013 werd geïntroduceerd. Met de komst van de nieuwe Bosch EasyService app komen voor de Nefit Service Tool app geen nieuwe updates meer beschikbaar.  

 

Ondersteunt cv-ketels en warmtepompen  

Voordelen van de EasyService app en de Smart Service Key zijn dat niet alleen cv-ketels worden ondersteund, maar ook Nefit EnviLine warmtepompen. Bij inbedrijfname, service en onderhoud van complexere warmtepompinstallaties zou EasyService de monteur veel tijd kunnen besparen, zo meent de leverancier. Zo kan met één druk op de knop een compleet servicerapport worden gegenereerd, in PDF-formaat, met alle meetgegevens overzichtelijk op een rij. Het rapport kan direct per e-mail worden doorgestuurd naar de opdrachtgever of werkgever.   

  

Basisfuncties zijn gratis  

De Bosch Smart Service Key kost €199,- (ex. BTW) en kan rechtstreeks bij Nefit Bosch worden besteld. De Bosch EasyService app is gratis te downloaden via Google Play en Apple App Store. De basisfuncties zijn voor alle gebruikers beschikbaar. Om van de uitgebreide functies gebruik te kunnen maken in combinatie met de Bosch Smart Service Key, moet echter een abonnement worden afgesloten. Het jaarabonnement kost €23,99 (incl. BTW) en kan in de app worden aangekocht.   

 

  

 

Reageer op dit artikel