nieuws

Welke bedrijfssoftware past bij uw installatiebedrijf?

digitalisering

Bedrijfssoftware kan veel voordelen opleveren, maar moet wel passen bij de organisatie. Een goede voorbereiding is erg belangrijk als u uw bedrijfsprocessen (verder) wilt automatiseren.

Welke bedrijfssoftware past bij uw installatiebedrijf?

In een gratis whitepaper vertelt Gilde Software over de voordelen van en de haken en ogen bij automatisering. Daarbij geeft deze leverancier handvatten voor een doordachte keuze.

 

Niveaus van automatisering

Voordat u een keuze maakt voor een softwaresysteem of -leverancier, kunt u het beste eerst bepalen hoe ver u wilt gaan in de automatisering van uw bedrijfsprocessen. In de whitepaper schetst Gilde Software drie scenario’s:

  1. Uw bedrijf is nog niet geautomatiseerd. U wilt een eerste echte stap zetten naar automatisering.
  2. Uw bedrijf werkt met verschillende deeloplossingen, bijvoorbeeld voor relatiebeheer, boekhouding en urenregistratie. U oriënteert zich nu op een totaaloplossing
  3. De bedrijfsprocessen in uw organisatie zijn geautomatiseerd met bedrijfssoftware (een erp-systeem). U oriënteert zich op een verbetering

 

Aandachtspunten automatiseren

In alle gevallen moet u zien te voorkomen dat software een dwangbuis wordt. Bedrijfssoftware levert het meeste op als deze zich voegt naar uw organisatie en de mensen die erin werken. U heeft daarbij de keuze uit drie automatiseringsoplossingen:

  1. U kiest voor maatwerk
  2. U kiest voor een pakket dat alle functionaliteit bevat
  3. U kiest voor een pakket dat flexibel is in te richten

In de gratis whitepaper van Gilde Software leest u wat daarbij de voordelen, nadelen en aandachtspunten zijn.

Reageer op dit artikel