nieuws

In drie stappen naar BIM

digitalisering

BIM wordt langzaam maar zeker de standaard in de bouw- en installatiewereld. Opdrachtgevers stellen het werken met BIM steeds vaker als een voorwaarde. Uitvoerders zien in dat deze werkwijze hen voordelen levert. Maar hoe begin je eraan?

In drie stappen naar BIM

Minder faalkosten, een integrale aanpak die de hele levensduur van een gebouw beslaat, een eindresultaat dat voldoet aan de wensen van de klant; wie wil dat niet? Door het werken met een Bouw Informatie Model (BIM) worden deze wensen werkelijkheid.

 

Voorwaarden voor BIM

Maar ‘bimmen’ is zeker geen koud kunstje. Een spoedcursus Revit om een eenmalige klus in BIM uit te voeren, zet geen zoden aan de dijk. BIM moet een integraal onderdeel van de organisatie worden. De werkwijze vereist visie en voorbereiding, investeringen in kennis, hard- en software en soft skills.

 

Bent u klaar voor BIM?

Is uw organisatie klaar voor BIM? En zo ja, hoe zet u de eerste stap? In de gratis whitepaper “Aan de slag met BIM in drie stappen”, zetten we de randvoorwaarden en de werkwijze uiteen.

 

BIM praktijkdag: ervaringen delen

Actuele projecten en ervaring uit de dagelijkse praktijk staan centraal op de BIM praktijkdag installatie op donderdag 7 december 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze dag zullen onder meer ervaringsdeskundigen spreken van: Van der Sluis Technische Bedrijven, Valstar Simonis, Technische Unie, DWA NXT, Unica, I-commit, Nieman Raadgevende Ingenieurs, ULC Installatietechniek, BIM4ALL, Croonwolter&dros, Hilti, Kuijpers, JUST Architects, Corporeal & BIMpuls!

 

Met last-minute korting naar de BIM praktijkdag

Lezers van Gawalo en Installatie Journaal kunnen voor slechts 95 euro een van de laatste plaatsen bemachtigen op donderdag 7 december in de Jaarbeurs in Utrecht. De normale prijs is 225 euro (beide prijzen zijn exclusief 12,50 administratiekosten). Schrijf u hier in als lezer van Gawalo met een korting van 55%.

 

Lees ook:

BIM nog onvoldoende ingevoerd in installatiebranche

Overdracht van 3D-modellen vaak problematisch

“BIM is hard werken voor een mooi resultaat”

“Sta open voor BIM, het is niet eng”

Reageer op dit artikel