nieuws

Monteurs Eneco testen Google Glass

digitalisering

Twee monteurs van Eneco Installatiebedrijven in Zuid-Holland gaan vanaf maandag proefdraaien met Google Glass. De slimme bril geeft de monteurs op locatie informatie over het energieverbruik van de klant en lokale aanbieders van duurzame stroom.

Monteurs Eneco testen Google Glass

Met deze informatie kan de monteur veel beter dan voorheen de klant adviseren over energiebesparing. Het jaarverbruik en de aanwezigheid in huis van apparaten die veel stroom verbruiken, kunnen aanleiding zijn voor een advies. Als de monteur via Google Glass ziet dat de laatste meteropname lang geleden is, kan hij de klant aanbieden om dit meteen even te doen.

Duurzame stroom

Via de slimme bril kan de monteur ook zicht krijgen op initiatieven in de buurt voor het opwekken van duurzame stroom. Hij kan klanten adviseren hierbij aan te sluiten, bijvoorbeeld door lid te worden van een coöperatie of via het kopen van certificaten.

Proefproject

ICT-dienstverlener Ordina ontwikkelde de software voor dit proefproject. Eneco start de proef komende maandag door twee monteurs in de regio Zuid-Holland gedurende drie weken uit te rusten met een Google Glass. Na afloop van de proef zal beoordeeld worden of de slimme bril op grotere schaal kan worden ingezet.

Reageer op dit artikel