nieuws

Onderhoudscalculatiemodule voor MJOP

digitalisering

In de nieuwe module Onderhoudscalculatie van het softwarepakket Prognotice zitten ook mogelijkheden voor de integratie van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Daarnaast laat het pakket duidelijk zien wat de prijs en de marge van een onderhoudscontract is.

Volgens Acto is de software van Prognotice de eerste die het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en onderhoudscalculatie geïntegreerd in één pakket aanbiedt. De basisinformatie voor het maken van de MJOP en een gedetailleerde onderhoudscalculatie is de componentenlijst. In Prognotice wordt deze verrijkt met taken die een bepaalde kostprijs hebben.

Invloed op marge

Arbeid, materiaal, materieel en derden zijn volgens de ontwikkelaars de kostendragers die het meest van invloed zijn op de prijs. In de onderhoudscalculatiemodule kunnen gebruikers correcties aanbrengen op deze kostendragers en zo invloed uitoefenen op de marge.

Open calculaties

Vanuit de markt komt volgens Acto steeds meer de vraag naar open calculaties. Een MJOP gebaseerd op eenheidsprijzen biedt deze transparantie niet. Door gebruik te maken van de onderhoudscalculatiemodule wordt voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer de prijs transparant. Beiden kunnen zien wat de marge op een contract is.

Onderhoudspartij als adviseur

In Prognotice kunnen diverse scenario’s worden uitgewerkt, waarbij de opdrachtgever inzicht krijgt in terugverdientijden van investeringen. Zo kan de onderhoudspartij onderbouwde adviezen geven aan de opdrachtgever om zijn pand zo (kosten)efficiënt mogelijk te onderhouden. Hierbij spelen ook zaken als LCC, Total Cost of Ownership en de energieprestatiecoëfficient (epc)  een belangrijke rol.

Presentatie

Op 20 en 27 maart 2013 introduceerde Prognotice / Acto Informatisering de nieuwe module Onderhoudscalculatie van Prognotice. Bij de presentaties was ruim 80 man uit de installatie- en bouwbranche aanwezig.

Bekijk het filmpje over Prognotice

Reageer op dit artikel