BENG-proof ventilatieoplossingen tijdens VSK 2020

Ventilatie met vraag- en zonesturing levert een belangrijke bijdrage aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met twee primeurs geeft ventilatiefabrikant Duco alvast twee goede redenen om VSK 2020 bij te wonen. Tijdens VSK worden alle nieuwste ontwikkelingen getoond in vijf slimme totaalconcepten: renovatie, nieuwbouw, passief , actief en collectief wonen.

Zonesturing = slim ventileren

Ventilatie met vraag- en zonesturing levert een belangrijke bijdrage aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Zonesturing betekent slim ventileren. We ventileren alleen de ruimtes die erom vragen, hetgeen resulteert in extra energiebesparing en comfortbeleving. Volgens BENG is ventilatie mogelijk met zowel een C- als D-systeem. Duco biedt met de DucoBox Focus en DucoBox Energy Premium van beide systemen een intelligente variant met zonesturing aan. In 2018 zag de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met zonesturing het levenslicht. Een absolute primeur tijdens VSK 2020 worden de DucoBox Energy Comfort en de vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan.

Compacte WTW-unit

Het balansventilatietoestel DucoBox Energy Comfort met warmteterugwinning ontzorgt de installateur maximaal. De hoogtechnologische, compacte wtw-unit bevat alle nieuwste software en is perfect links-rechts-uitwisselbaar, zonder fysische ingrepen. De links-rechtsuitwisseling gebeurt 100 procent softwarematig dankzij het gepatenteerde principe van de dubbele bypass. Deze slimme ventilatiebox is met zijn in te stellen capaciteit tot 325 m3/h dé ventilatie-oplossing voor appartementen en compacte woningbouw.

Collectieve afvoer

Maar er is meer, tijdens VSK presenteert de ventilatiespecialist ook de dakventilator Duco RoofFan aan het publiek. Met deze gloednieuwe dakventilator (tot 2.400 m2 bij 150 Pa) wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd. Samen met de regelklep Intelli Air Valve garandeert de drukgestuurde dakventilator een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in collectieve ventilatiesystemen.

Interactieve workshop

Begin deze maand raakte bekend dat invoering  van de BENG-eisen opnieuw wordt uitgesteld en wel naar januari 2021. Nog steeds zijn er in de markt veel vragen over de interpretatie van die BENG-eisen en wat de impact is van het ventilatiesysteem. Duco laat tijdens VSK graag zien op welke manier zij een bijdrage kunnen leveren aan uw bouwprojecten. Dankzij de interactieve workshop, gebracht door een ware ‘BENG expert’, zal u beslist een bijzondere ervaring rijker zijn.

De stand van Duco vindt u in Hal 8 Stand B.010. Klik hier voor een gratis toegangskaart.

Dit artikel is gesponsord door DUCO.

Dit vind je misschien ook interessant