DELABIE op VSK: duurzaamheid en hoge water- en energiebesparing

De DELABIE groep, is uitgegroeid tot Europees marktleider in kranen en sanitaire voorzieningen en biedt unieke oplossingen aan voor openbare sanitaire ruimten alsook voor gezondheids- en zorgfaciliteiten. Vanuit de fabriek in Frankrijk worden meer dan 2000 artikelen uitgevoerd naar meer dan 90 landen. Wereldwijd telt de groep negen filialen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Spanje, Polen, de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en China (Hong Kong).

Succesvol jaar

Het bedrijf mag terugkijken op een succesvol jaar, waarin diverse nieuwe producten en communicatiemiddelen werden erkend voor hun kwaliteit en bekroond met één of meerdere prijzen.

Bij de ‘German Design Awards 2019’ werd DELABIE uitgeroepen tot winnaar met de BINOPTIC hoge elektronische wastafelkraan en kreeg de ALGUI roestvrijstalen wastafel een eervolle vermelding. De elektronische urinoirkraan TEMPOMATIC 4 ontving de onderscheiding ‘Selectie’ in de categorie ‘Innovatief Interieur’ tijdens de internationale designwedstrijd ‘Iconic Awards 2019’. In de Franse wedstrijd ‘Salle de bains remarquable’ eindigde het Be-Line® douchezitje op de eerste plaats in de categorie ‘Utiliteiten’. Deze prijs is een onderscheiding voor badkamerproducten die een uniek, innovatief, relevant en functioneel karakter hebben. En die de consument een bijzondere ervaring bieden.

Echter het hybride urinoir HYBRIMATIC FINO in rvs heeft alle verwachtingen overtroffen. Dit ecologisch alternatief voor waterloze urinoirs mocht de ‘German Design Award 2020’ in ontvangst nemen. Het viel in de prijzen bij de ‘PLUS X AWARD 2019/2020’. En werd uitgeroepen tot publieksfavoriet bij de ‘Van Marcke Awards, categorie ECO’.

BINOPTIC hoge elektronische wastafelkraan

Energie- en Waterbesparing

Op de beurs VSK 2020 worden alle ontwikkelingen in de wereld van installatie gedeeld.  Het motto van VSK  “Kennis delen is belangrijk en samen bereiden we ons voor op de toekomst”. Dit sluit naadloos aan bij de visie van DELABIE. Op de stand  kan de bezoeker ervaren hoe bij de ontwikkeling van productoplossingen de nadruk ligt op duurzaamheid en een hoge water- en energiebesparing, zonder in te boeten op prestatievermogen en gebruikscomfort.

Workshop voor inbouwoplossingen & directe spoeling

Een gedeelte van de stand is gewijd aan de nieuwe inbouwoplossingen voor urinoirspoelingen, toiletspoelingen en douches. De medewerkers leggen graag uit hoe de door DELABIE ontwikkelde inbouwmodules kunnen worden aangepast aan verschillende wanddiktes en welke installatie-opties zijn gebaseerd op uiteenlopende installatievoorbeelden.

Ook wordt er aandacht besteed aan het toiletsysteem met directe spoeling, ideaal voor het uitrusten van toiletten in publieke gebouwen. Ten onrechte leeft de perceptie dat directe spoeling een beduidend grotere diameter van de toevoerleidingen vereist en dat het systeem luidruchtig zou zijn. Het tegendeel en met name de voordelen van directie spoeling wordt op de stand uitgelegd.

Productnieuws: Functionaliteit en design

FINO Urinoir met Tempoflux urinoirspoeler.

Natuurlijk is er ruim aandacht voor de noviteiten, jongste ontwikkelingen en producten die recent in de prijzen mochten vallen. Twee voorbeelden waar functionaliteit en innoverend design hand in hand gaan, zijn het HYBRIMATIC FINO urinoir met hybride spoelsysteem en de nieuwe Be-Line® designserie, bestaande uit handgrepen en opklapbare douchezitjes voor toegankelijkheid in de sanitaire ruimte.

VSK 2020 vindt plaats vanaf 4 tot en met 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. DELABIE ontvangt zijn bezoekers graag op haar stand in hal 8, stand A028.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DELABIE.