Nieuws

Gerenoveerd zwembad bespaart energie

1 min

Zwembad Merwestein in Nieuwegein is grondig verbouwd. Hellebrekers Technieken is het betrokken installatiebedrijf.

Hellebrekers sloot voor het gerenoveerde zwembad een technisch beheercontract af. Daarin is een energiebesparing van 25 à 30 procent afgesproken.

Energiebesparende maatregelen

Deze energiebesparing wordt onder andere gerealiseerd door het gebruik van ledverlichting. Verder zijn alle filters in het zwembad vervangen en is de whirlpooltuin opnieuw aangelegd met nieuw zuinige technieken. 

Climotion

In het zwembad zijn de luchtbehandelingsinstallaties vervangen. Er wordt nu gebruik gemaakt van een zogenoemde Climotion-installatie. Deze voert de lucht gelijkmatig aan. Er is geen sprake van tochtstromen.

Licht- en geluidsplan

Voor het zwembad is een licht- en geluidsplan gemaakt. De verlichting van het zwembad kan nu worden aangepast aan de gelegenheid.

Lees meer over dit installatieproject op De techniek achter Nederland.


 

Reacties

Voor een cacaofabriek in Nigeria bouwde Alfen een energiesysteem dat zonne-energie, bio-energie uit cacaoschillen en batterijopslag combineert.

De branchevereniging voor leveranciers van ventilatie en airconditioning VLA en het Rijksvastgoedbedrijf hebben drie standaard bestekdocumenten...

Grohe Sense en Grohe Sense Guard zijn oplossingen voor het slimme huis die waterschade voorkomen. 

De intelligente Sense-watersensor...

Kuijpers en ULC bouwen en vernieuwen samen als installatiecombinatie de gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis...