Nieuws

KNX voor zwembad De Fluit

1 min

Het nieuwe zwembad De Fluit in Leidschendam maakt gebruik van KNX.

Onder andere de verlichting, zonwering en jetstreams zijn met KNX te bedienen. Het KNX-weerstation op het dak registreert wanneer het nodig is de zonwering uit of in te rollen.

Touchpanels

Het systeem is te bedienen met drie touchpanels. Ze bevinden zich in de centrale hal, in de badmeesterspost en in de multifunctionele ruimte.

Gira & Siemens

De touchpanels werken op de Gira HomeServer. Een Siemens KNX-BACnet-converter verbindt het KNX-automatiseringssysteem met het gebouwbeheersysteem voor de werktuigbouwkundige installaties. Dit maakt ook alle meldingen vanuit de klimaatinstallaties en de specialistische waterzuiveringsinstallaties inzichtelijk op de touchpanels.

 

Reacties

Voor een cacaofabriek in Nigeria bouwde Alfen een energiesysteem dat zonne-energie, bio-energie uit cacaoschillen en batterijopslag combineert.

De branchevereniging voor leveranciers van ventilatie en airconditioning VLA en het Rijksvastgoedbedrijf hebben drie standaard bestekdocumenten...

Grohe Sense en Grohe Sense Guard zijn oplossingen voor het slimme huis die waterschade voorkomen. 

De intelligente Sense-watersensor...

Kuijpers en ULC bouwen en vernieuwen samen als installatiecombinatie de gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis...